Gabriele W. Fäustle-Diller is van jongs af aan gefascineerd geweest door fantasie, muziek, kleur, vorm en wijsbegeerte.

Als kunstenares speelt zij met de fijne grens tussen figuratieve en abstracte kunst. In dit proces zijn onderzoek naar de substantiële realiteit van muziek en schilderkunst, concentratie, imaginatie, visualisatie en natuurstudie het grondbeginsel om de verschillende facetten van het waarneembare op nieuwe manieren te ervaren.

Het resultaat zijn kleurrijke werken met verschillende diepere betekenislagen die inspireren, vitaliseren en de toeschouwer meenemen op reis door een fascinerende wereld van beweging en rust.

Kleur betekent voor Gabriele Fäustle-Diller de vreugde van het zichtbaar worden van de Geest in zijn ontelbare variaties van diepte, ruimtelijkheid, energie, kracht en schoonheid. In de loop der jaren heeft klassieke muziek de plaats van de natuur ingenomen als grootste inspiratiebron voor Gabriele. Sinds 2002 werkt zij aan een cyclus schilderijen (acryl op hout, doek, en papier op hout verlijmd) waarbij Gabriele de spannende energetische en ruimtelijke overeenkomsten tussen muziek en kleur onderzoekt en van het hoorbare naar het zichtbare omzet. Hierbij kunnen werken van Brahms, Mozart, Schubert en Bach dienen, maar ook die van componisten van de 20e eeuw zoals Szymanowski, Reuland en Mochizuki.

Gabriele’s spel met kleur, vorm en energie heeft naast de schilderijen geleid tot objecten van geanodiseerd titanium die als sieraad gedragen worden. Het zelf geanodiseerde titanium bewerkt zij met zilver, goud en edelstenen, waarbij de achterkant even mooi en fijn is afgewerkt als de voorkant.